Mi is az a tiszta étkezés? Milyen civilizációs problémák övezik az étkezést? Milyen a viszonyunk a táplálkozással? M.I.T. eszünk? Hogyan derítsem ki, hogy mi a jó nekem? Miben segít a clean eating?
Sózni vagy nem sózni? Az itt a kérdés. A nátrium egy létfontosságú ásványi elem. Nátrium nélkül nincs élet. Hogyan tudjuk pótolni? Mire van szüksége a szervezetünknek?
Ha napközben Te is többször tapasztalod, hogy kívánsz valami édeset, tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel véget lehet vetni a sóvárgásnak. Hogyan? Cikkünkből mindent megtudsz a kívánósságról és annak leküzdéséről.
Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!
Hogyan gyógyítja és védi agyunkat az egészséges bélflóra – egy életen át? Hogyan hat a mikrobiom az agyra? Milyen súlyos betegségek kapcsolódnak a mikrobiom zavarához?
Szinte már minden kész és félkész termékben, feldolgozott vagy csomagolt élelmiszerben megtalálhatók az E-számok. Miért van ezekre szükség? Szükség van egyáltalán? Hogyan lett életünk része a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű adalékanyag?
Azért változtatunk az életmódunkon, mert egészségesebbek szeretnénk lenni, vagy mert valamilyen félelmünket, szorongásunkat akarjuk így feloldani? Mi a bennünk lakozó félelem táplálója?
Testünk legkevésbé becsült szervének belső története... Avagy mi történik az emberi szervezet emésztőrendszerében? Lebilincselő igazságok a lenyeléstől az emésztésig!
Tudtad, hogy van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy a szervezetedben lévő negatív vagy gyulladásos folyamatokat enyhítsd, csökkentsd, vagy éppen visszafordítsd?
Interjú Bartha Ákossal. Az inzulinrezisztencia kapcsán készült interjú célja, hogy megismerjük, milyen reakcióba lép szervezetünk, amikor megvonjuk tőle az édes ízt.